Προϊόντα για καφέ προς (34)

Είναι ο κόκκος καφέ πραγματικά φασόλι;

Είναι ο κόκκος καφέ πραγματικά φασόλι;

Οι κόκκοι καφέ είναι οι πυρήνες των κερασιών που αναπτύσσονται στο φυτό καφέ και συνήθως καβουρδίζονται για να αναδείξουν τη γεύση και το άρωμά τους πριν χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή καφέ. Αν και συνήθως αναφέρονται ως "κόκκοι", οι κόκκοι καφέ δεν είναι στην πραγματικότητα αληθινό όσπριο ή κόκκος, που ανήκουν στην οικογένεια Fabaceae. Αντίθετα, οι κόκκοι καφέ ανήκουν στην οικογένεια Rubiaceae και ταξινομούνται ως φρούτο που ονομάζεται "δρούπα". Παρ' όλα αυτά, αναφέρονται συνήθως ως κόκκοι λόγω του σχήματος και του μεγέθους τους που μοιάζουν με κόκκους.
Τυπολογία του Πότες Καφέ: Ο Καφές Nerd

Τυπολογία του Πότες Καφέ: Ο Καφές Nerd

Ορισμένοι απλώς αγαπούν τον καφέ, άλλοι είναι πραγματικοί γνώστες του καφέ και υπάρχουν και αυτοί που ίσως παίρνουν το θέμα του καφέ λίγο πιο σοβαρά: οι καφεδοφιλόσοφοι. Είναι Σάββατο απόγευμα και στέκεστε στο αξιόπιστο καφεκοπτείο σας. Η ουρά στο πάγκο είναι μεγάλη. Σήμερα φαίνεται να διαρκεί αιωνιότητα και μετά από λίγα λεπτά μπορείτε να δείτε γιατί: μπροστά, ένας νεαρός άνδρας - με γενειάδα, φυσικά - συζητάει με τον μπάρμαν. Όλα αφορούν τη σωστή σκληρότητα του νερού για το κρύο μπύρα καφέ. Οι πρώτοι στη σειρά αναστενάζουν. Αν έπρεπε να δώσετε σε αυτούς τους νεαρούς άνδρες μια ετικέτα, πιθανότατα θα ήταν "καφεδοφιλόσοφος". Αυτή η κατηγορία καφεπότη είναι τόσο νευρική που μόνο στη σκέψη του στιγμιαίου καφέ. Αλλά τι ακριβώς είναι ένας φιλόσοφος; Σύμφωνα με το λεξικό, ο κοινός φιλόσοφος είναι αρχικά "ένας πολύ έξυπνος αλλά κοινωνικά απομονωμένος λάτρης των υπολογιστών."
Πώς να καθαρίσετε έναν μύλο καφέ με πέτρες.

Πώς να καθαρίσετε έναν μύλο καφέ με πέτρες.

Ο καθαρισμός ενός μύλου καφέ με πλάκες είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της απόδοσής του και την παράταση της διάρκειας ζωής του. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να καθαρίσετε έναν μύλο καφέ με πλάκες: Αποσυνδέστε τον μύλο: Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδέσει τον μύλο από την πηγή ρεύματος για να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα. Αποσυναρμολογήστε τον μύλο: Αφαιρέστε τον κάδο και την πλάκα από τον μύλο. Οι περισσότεροι μύλοι διαθέτουν αφαιρούμενη πλάκα, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα περιστρέφοντας την δεξιόστροφα. Βουρτσίστε την πλάκα: Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με σκληρές τρίχες, αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα καφέ ή συντρίμμια που έχουν συσσωρευτεί στην πλάκα. Πλύνετε τον κάδο: Εάν ο κάδος σας είναι αφαιρούμενος, πλύνετε τον με ζεστό, σαπουνόνερο και ξεπλύνετε τον καλά. Αφήστε τον να στεγνώσει εντελώς πριν την επανασυναρμολόγηση. Επανασυναρμολογήστε τον μύλο: Μόλις η πλάκα και ο κάδος είναι καθαροί και στεγνοί, τοποθετήστε τους πίσω στις αντίστοιχες θέσεις τους. Λειτουργήστε τον μύλο: Ενεργοποιήστε τον μύλο και αφήστε τον να λειτουργήσει για μερικά δευτερόλεπτα χωρίς καφέ κόκκους για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.
Η διαμόρφωση της γεύσης ως μια μακρά διαδικασία

Η διαμόρφωση της γεύσης ως μια μακρά διαδικασία

Μόδα, φαγητό, ποτά και μουσική: ο καθένας από εμάς έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις. Και αυτό είναι καλό: άλλωστε, πρέπει συνεχώς να ξεχωρίζουμε το σημαντικό από το ασήμαντο. Για παράδειγμα, ο εγκέφαλός μας μπορεί να διακρίνει περισσότερες από 10.000 μυρωδιές μεταξύ τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι μας αρέσει και τι όχι. Ποιος μας το λέει αυτό; Η "καλή" μας γεύση. Η διαμόρφωση της γεύσης είναι σκληρή δουλειά: γιατί, όπως συχνά στη ζωή, η αναζήτηση συνοδεύεται από λάθη και αποτυχίες. Αλλά αξίζει τον κόπο: γιατί μια εκπαιδευμένη αίσθηση γεύσης εμπλουτίζει τη ζωή μας. Έτσι, κάθε γεύμα – ή κάθε φλιτζάνι καφέ – γίνεται μια γευστική εμπειρία. Κυριολεκτικά.